Skriv til os

info@linderoth-as.dk

Ring til os

+45 7585 7262

Splitleasing af biler

Hvad er splitleasing?

Splitleasing – eller deleleasing, som det også kaldes − er en af de mere komplicerede leasingformer. Helt firkantet sagt er det en kombination af erhvervsleasing og privatleasing. Denne leasingform giver arbejdsgivere og medarbejdere muligheden for at splitte omkostningerne til leasingbilen på en måde, hvor begge parter kan ende med at spare penge. Det er et interessant alternativ til erhvervsleasing, hvor virksomheden tager sig af samtlige udgifter til bilen, mens medarbejderen til gengæld bliver beskattet efter reglerne for fri bil.

Ved splitleasing bliver omkostningerne til bilen delt mellem medarbejderens erhvervsrelaterede kørsel og private kørsel – hvis medarbejderen bruger bilen til erhvervsrelateret kørsel 80% af tiden, bliver 80% af bilens omkostninger betalt af virksomheden, mens 20% af bilens omkostninger betales af medarbejderen, uden at vedkommende bliver beskattet af fri bil. Splitleasing kan desuden også være fordelagtigt for dig, der er selvstændig.

I stedet for at købe en bil – ved at tage et billån – kan du finansiere bilen ved at lease den. Leasingaftalen foregår mellem tre parter: Dig som køber, bilforhandleren – os hos Linderoth – og et leasing/finansieringsselskab. Forløbet kan i grove træk beskrives således:

Når det kommer til finansieringen af en bil, kan det være svært at finde hoved og hale i de forskellige finansieringsformer. Er du i tvivl om, hvorvidt privatleasing, sæsonleasing eller køb af bil egner sig bedst til din økonomi? Skal du købe eller lease en bil til dit firma? Bør du vælge erhvervsleasing eller splitleasing til din medarbejder, der ønsker firmabil? Hos LINDEROTH har vi mange års erfaring med leasingbiler, og vi kan rådgive dig om, hvilken leasing- og finansieringsform der er den rette for dig.

Vores erfaring siger os, at splitleasing er værd at overveje, hvis du:

  • som medarbejder ikke vil bruge en firmabil ret meget til privatkørsel
  • som arbejdsgiver gerne vil undgå omkostningerne ved privatkørsel i firmaets biler
  • som selvstændig med eget firma ønsker en bil, du kan bruge til både erhvervsrelateret kørsel og privatkørsel

På denne side kan du blive klogere på de mange fordele ved splitleasing og de forskellige splitleasingregler.

Fordelene ved splitleasing

Uanset om du er arbejdsgiver,medarbejder eller selvstændig, findes der fordele ved at vælge splitleasing som finansieringsform, såfremt leasingbilen primært bruges til erhvervsrelateret kørsel.
icon1
Fordele ved splitleasing for dig som arbejdsgiver

Hvis du er arbejdsgiver med en medarbejder, der har brug for en firmabil, kan du vælge mellem tre finansieringsformer: Erhvervsleasing, splitleasing eller køb af firmabil. For de fleste virksomheder er det en stor post at købe en bil, og hvis medarbejderne har brug for en firmabil hver, kan det i langt de fleste tilfælde bedre betale sig at lease. Fordelen ved at vælge splitleasing frem for erhvervsleasing er, at du som arbejdsgiver slipper for at lægge ud, når medarbejderne bruger deres firmabil til privatkørsel. Ved hjælp af en digital kørebog bliver kørslen nemlig helt automatisk opdelt i erhvervsrelateret kørsel og privatkørsel, og din virksomhed bliver kun faktureret for kørsel relateret til arbejdet.

icon4
Fordele ved splitleasing for dig som medarbejder

Som medarbejder har man typisk ikke ret meget indflydelse på, om ens arbejdsgiver tilbyder splitleasing eller erhvervsleasing. Alligevel kan det være en god idé at sætte sig ind i, hvordan de forskellige leasingformer fungerer, så du ved, hvad du går ind til, når du får din firmabil. Splitleasing kan være meget fordelagtigt, for dig der primært bruger din firmabil til erhvervsrelateret kørsel og ikke kører ret meget i den privat. Årsagen er, at du – modsat erhvervsleasing – ikke bliver beskattet af fri bil, men i stedet skal betale for en procentdel af bilens omkostninger. Ved erhvervsrelateret kørsel er denne omkostning ofte langt lavere end beskatningen af fri bil, og derved kan du spare en del. Der er dog en række betingelser, der skal være opfyldt for, at du kan slippe for firmabilbeskatning – disse betingelser og andre splitleasingregler kan du læse mere om længere nede på siden.

Fordele ved splitleasing for dig som selvstændig

Hvis du er selvstændig med din egen virksomhed, kan det være svært både at få råd til en privat bil i husholdningsbudgettet samt en firmabil i virksomhedens regnskab – især hvis det er en lille virksomhed med ingen eller få medarbejdere. Splitleasing kan derved være et helt oplagt valg til dig, da du både nyder godt af fordelene for arbejdsgivere og fordelene for medarbejdere. Dit firma slipper nemlig for omkostningerne til privatkørsel, samtidig med at du som privatperson sparer firmabilbeskatningen.

Splitleasingregler

Som tommelfingerregel kan man sige, at din erhvervsrelaterede kørsel som medarbejder skal udgøre 60% eller derover af den samlede kørsel, før splitleasing sparer dig penge − set i forhold til hvad du ellers skulle betale i firmabilsbeskatning ved erhvervsleasing. Årsagen er, at der i reglerne for firmabilsbeskatning ikke skelnes mellem, om den private kørsel udgør 5.000 eller 15.000 km – beskatningen er nemlig den samme. Det forholder sig dog anderledes, hvis der er tale om meget en meget eksklusiv firmabil – typisk biler, der koster 1. mio. eller derover − hvor beskatningen er højere end ved andre mere almindelige biler.

For at medarbejderen kan undgå firmabilsbeskatning, skal en række betingelser imidlertid være opfyldt:

  1. Der skal indgås separate leasingaftaler mellem leasingselskabet, medarbejderen og arbejdsgiveren
  2. Alle bilens udgifter skal fordeles proportionelt mellem medarbejder og arbejdsgiver, og der skal løbende foretages regulering og afregning
  3. Der skal føres et detaljeret kørselsregnskab, som kan danne grundlag for, at udgifterne bliver fordelt korrekt mellem medarbejder og arbejdsgiver

Det sidste punkt er det allervigtigste at holde sig for øje, når man vælger splitleasing som finansieringsform. Kørselsregnskabet skal føres dagligt, og det skal ikke blot indeholde informationer om, hvor man er kørt til og fra, men også formålet med den erhvervsrelaterede kørsel. Den nemmeste måde at føre så præcist et kørselsregnskab er ved at gøre brug af en GPS, der automatisk logger kørselsfordelingen i en online kørebog.

Splitleasing af brugt bil i topkvalitet

Uanset om du vælger at gøre brug af splitleasing, erhvervsleasing eller en helt tredje finansieringsform, kan du hos Linderoth finde brugte leasingbiler i absolut topkvalitet. Vi er et multimærkebilhus, og det er en fordel for dig, fordi vi derved har en bred pallette af forskellige mærker at vælge imellem – det gælder fx tyske kvalitetsmærker som BMWAudi og Volkswagen. Læs mere om os, og bliv klogere på, hvilke værdier vi arbejder efter.

Hvis du har en drømmebil, som du længe har tænkt på at lease eller købe, hjælper vi dig gerne med at fremskaffe den – også hvis det betyder, at den skal importeres hjem fra udlandet. Vores hjerter banker for kvalitetsbiler, og vi kender følelsen, når man får nøglerne til drømmebilen i hånden.

Uanset hvad dine ønsker og behov til din kommende bil er, kan vi hos Linderoth hjælpe med at indfri dem. Kontakt os for at høre, hvordan vi kan hjælpe dig med at finde den helt rette bil, eller se vores kæmpe udvalg af brugte leasingbiler i topkvalitet.

"Ved at lease en brugt bil er du med til at fremme bæredygtighed og hjælper miljøet.”

100% kundetilfredshed, som vi er stolte over siden 2003.

nr. 1 i samtlige bilforhandler kategorier på trustpilot.

Åbningstider mellem
jul og nytår

24-26.12.  Lukket
27-29.12.  Åbent kl. 10-14
31.12.-01.01.  Lukket

Vi ønsker alle
kunder og samarbejdspartnere
god jul og godt nytår

Subscribe to our newsletter

Sign up to receive updates, promotions, and sneak peaks of upcoming products. Plus 20% off your next order.

Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue